dimarts, 7 d’abril del 2009

L'Alt Maresme s'ajunta per allargar la temporada turística

L’Alt Maresme vol ser territori turístic i no només a l’estiu. Molts dels esforços que s’estan fent a nivell públic i privat busquen precisament això, el que tècnicament se’n diu desestacionalitzar la temporada.

Si a l’estiu, el bon temps i les platges són un bon reclam per al turista; l’element d’atracció de clientela en els mesos de fred i pluges serà la cultura, l’esport i les fires. Així ho han decidit els quatre municipis de l’Alt Maresme que participen d’un projecte finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya amb el qual es vol crear llocs de treball al sector turísic durant tot l’any.


La desestacionalització de la temporada turística a les poblacions de l’Alt Maresme ha de comportar també una desestacionalització a nivell ocupacional. Ningú amaga que a Calella o Santa Susanna, per exemple, les ofertes de treball creixen a l’estiu, sobretot per treballar en hotels, bars i restaurants; i, per contra, augmenta el nombre de persones aturades a l’hivern. La solució a tot plegat, l’equilibri i l’estabilitat laboral en poblacions turístiques passa per garantir l’activitat turística durant tot l’any. Així ho entén la Generalitat de Catalunya, qui finançarà el programa “Innovadors” a través del Servei Local d’Ocupació. Destinarà 423.000 euros a allargar la temporada a Calella, Santa Susanna, Pineda de Mar i Malgrat de Mar.

Gestionat des de Pineda, el programa posarà en contacte els serveis de Promoció Econòmica de cadascun dels municipis perquè estableixin polítiques d’ocupació conjuntes. L’objectiu és potenciar el territori com a seu d’esdeveniments esportius, culturals o firals. Nous o ja existents, tal i com apunta l’alcalde de Calella, Josep Maria Juhé que ha posat com a exemple el Carnaval de l'Alt Maresme.

Juhé ha valorat positivament que els quatre municipis eminentment turístics de l’Alt Maresme hagin apostat per un treball conjunt.

El projecte “Innovadors” també preveu la participació de les empreses de la zona.