divendres, 10 de juliol del 2009

Calella amb el Tour

Calella va viure ahir una jornada històrica. 44 anys ha trigat el Tour de França a creuar novament la nostra ciutat i els que ho recorden, diuen que es va viure amb la mateixa intensitat.

De fet, a quarts de dues de la tarda els calellencs van sortir de casa amb un mateix destí: la carretera Nacional 2. Disposats tots a banda i banda de la carretera, calellencs i estrangers, cadascun d’ells amb la bandera que sentien més pròpia, van veure passar una llarguíssima caravana de cotxes i camions d’empreses patrocinadores del Tour, que van regalar pel camí articles de merchandising.

Una caravana multicolor que va amenitzar l’espera amb música i algunes proclames i missatges de benvinguda dels ocupants dels vehicles cap a Catalunya, a Barcelona i al Futbol Club Barcelona. Entre les moltes banderes que la gent s’havia penjat a l’esquena o feien onejar hi havia moltes senyeres, estelades i banderes del Barça.
Cap a tres quarts de tres de la tarda, seguint l’horari gairebé amb puntualitat britànica malgrat tractar-se de “monsieur Le Tour”, van passar per Calella el grup de tres ciclistes escapats del grup.
I al cap d’uns tres minuts, la resta dels ciclistes, envoltant al mallot groc que portava l’integrant suís del Team Saxo Band, Fabian Cancellara. Al seu costat, tot l’equip Astana, amb Contador i el popular Lance Amstrong.
Tots ells van desfermar l’eufòria entre el públic, demostrant així que Calella ha sigut conscient de la importància d’aquest dia.



Sant Pol de Mar va ser una de les poblacions protagonistes de l’etapa maresmenca d’aquest Tour 2009. Allà, l’organització hi va instal.lar un dels sprints especials, amb puntuació especial per als tres primers ciclistes en creuar la meta volant.

S’hi van imposar l’anglès David Millar, seguit dels francesos Sylvian Chavannel i Stefan Augé, que eren els tres ciclistes que anaven escapats de la resta i que s’han endut respectivament 6, 4 i 2 punts.

El guanyador de l’etapa de Girona a Barcelona va ser el ciclista de l’equip Cervelo Thor Hushovd.