dilluns, 6 de setembre del 2010

Canvis a la vista

Demà dimarts, tots els grups que participen a les Jornades Internacionals Folclòriques, oferiran uns petits tallers de les seves danses, al costat d'una fira de productes dels seus països a la plaça de l'Església.

Divendres van actuar en solitari a l'envelat els grups de Polònia i Mèxic. De moment la voluntat d'Adifolk, organitzadora de l'entitat, és que Calella segueixi sent la seu inaugural de les JIF. Però han anunciat canvis per readaptar el festival als moments actuals, cosa que podria comportar variacions en els llocs on es celebra
.

El Festival de les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, promogut per Adifolk, no és una excepció a l'hora de patir retallades per la crisi econòmica. Els seus responsables han indicat que han estat més curosos a l'hora de seleccionar els grups participants, aprofitant que ja estaven per Europa participant a altres festivals. Per ara el rendiment de les JIF és positiu, però hi pot haver canvis. Eusebi Vares, vicepresident d'Adifolk, ha anunciat que cal revisar alguns punts estructurals del Festival. No es pretén, ara per ara, que Calella deixi de ser l'escenari inaugural, però no es pot assegurar que continuï sent així en els propers anys.

Per la seva banda el director musical de les Jornades, Jordi Pesarodona, ha comentat que el fet que l'envelat de Calella estigués ple a vessar durant la inauguració és una mostra que les JIF estan plenament consolidades. Serveixen, segons diu, no només per conèixer danses també d'altres països. També mostren cultura, tradició i història. I la forma de ballar denota característiques pròpies de la forma de vida de cada regió del món

Durant la inauguració, una noia de la Républica ex-soviètica de Buriati, una noia del Senegal i una noia catalana van cantar juntes la sardana La Puntaire, per demostrar que la dansa no té cap tipus de frontera.