dimecres, 1 d’abril del 2009

Literatura, música i conferències a la Primavera Cultural

Un recital poètic de l'actriu catalana Montserrat Carulla és el cap de cartell de la Primavera Cultural d'aquest any. El certamen organitzat des de la regidoria de cultura dura tot un mes, entre el 16 d'abril i el 17 de maig, i aplega un ampli ventall d'actes, dividits en literatura, música i conferències.

Els actes que tenen la literatura com a protagonista són els més nombrosos dins el programa de la primavera cultural. La majoria ronden la Diada de Sant Jordi. Entre ells hi ha la lectura pública i la fira del llibre de segona mà del dia 18 organitzats pels Amics de la Biblioteca, la presentació del segon llibre de narracions orals del Montnegre de Daniel Rangil o el del cinquantenari de la Penya Solera, on assistirà Jaume Sobrequés i el president Joan Laporta. Tot i això, el plat fort és la visita a Calella de l'actriu Montserrat Carulla, molt coneguda per la seva participació en sèries de TV3 com Oh Europa! i El cor de la ciutat, que oferià un recital de poesia de diversos autors.

Dins la Primavera Cultural hi ha també propostes amb la música com a eix central. És el cas del concert de piano de Daniel Ligorio a l'Església de l'escola Pia el 25 d'abril, el concert a la capella de Sant Quirze i Santa Julita "Passions de l'Ànima" del grup Amàntia o la traca final a la Sala Mozart amb un concert familiar.

Pel que fa a les conferències, el dia 16 d'abril el certamen s'inaugura amb la xerrada "Salvador de Plaça. De pagesos a mercaders" a càrrec de l'arxiver Jesús Rodríguez, i la xerrada de l'historiador Jordi Amat del dia 8 de maig per parlar de la Guerra Civil a Calella.