dimecres, 4 de març del 2009

ERC defensa l’esforç fet pel govern en la recerca de subvencions per a la Challenge

El portaveu dels republicans, Jaume Puig, ha respost a les crítiques llançades per la regidora de CiU, Montserrat Candini, qui ha posat en dubte que s’hagin explorat totes les possibles vies de finançament. Candini va argumentar-ho aportant un document consta que l’Europeu d’Atletisme del 2010 rebrà una subvenció de prop de 3 milions d’euros.

Davant d’aquestes afirmacions, Jaume Puig ha subratllat que aquest tipus d’ajudes es concedeixen quan és l’administració pública qui organitza la cita esportiva; cosa que, ha recordat, no és el cas de la Challenge Costa de Barcelona-Maresme.



La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Calella creu que no es pot comparar el nivell de subvencions que rebran els Europeus d’Atletisme que es disputaran l’any que ve a Barcelona i la Challenge Costa de Barcelona-Maresme. La primera rebrà de la Diputació de Barcelona prop de 3 milions d’euros mentre que la prova comarcal n’ha obtingut 30.000. El portaveu dels republicans i regidor d’Esports i Hisenda ha recalcat que la diferència rau en què la Challenge l’organitza una empresa privada.

Puig ha indicat que "l’IBE és un ens que depèn de l’Ajuntament de Barcelona i que aquests 3 milions d’euros no va tan sols pel Campionat d’Europa sinó també va per millorar infraestructures que dependran d’aquest campionat".

Fins al moment, l’organització de la Challenge Costa de Barcelona-Maresme ha rebut 100.000 euros dels pressupostos generals de l’Estat –negociats per la senadora Candini-, 30.000 euros de la Diputació de Barcelona i 20.000 mil que aportarà el sector turístic. A aquestes subvencions se li han d’afegir els 6.000 euros que hi destinarà directament l’Ajuntament de Calella. El proper pas, ha dit Puig, serà trucar a la porta de la Generalitat de Catalunya.

Pel portaveu d’Esquerra, això demostra la capacitat i les ganes del govern municipal de trobar recursos econòmics, malgrat els contratemps. Un esforç que està sent més gran del previst perquè també s’ha anat engruixint el cost de la cita. Puig ha declarat que ja es calcula que la Challenge tindrà un dèficit inicial de 400.000 euros.

Una de les possibilitats apuntades per reduir el pressupost de la Challenge és organitzar únicament la triatló i, de cara a l’any vinent, doncs suprimir la disputa de la Half Challenge Costa de Barcelona-Maresme.