dijous, 26 de març del 2009

Ramon Bagó creu que el Maresme ha d'ofertar productes turístics més imaginatius

El president del Grup Serhs, el calellenc Ramon Bagó ha comentat la situació turística al Maresme on s’han tancat molts hotels amb la conseqüent disminució de llits en els darrers anys.

L’empresari i exalcalde calellenc ha manifestat que al Maresme l’alegria turística s’ha acabat i que actualment no invertiria en hotels a la comarca. També ha dit, en referència als primers empresaris del sector turístic, que “érem unes persones que ens vam aprofitar d’unes circumstàncies especials en uns moments determinats” –en al.lusió al turisme de sol i platja- i que actualment té poca fe en l’empresariat del Maresme.

En aquest sentit, va comentar que ara no faria cap hotel al Maresme a no ser que hi hagués un projecte novedós “d’acord amb els moments en què vivim”- va reblar. Bagó considera que fa falta fer una reflexió profunda i apostar per un turisme més imaginatiu ja que “amb sol i platja no n’hi ha prou”.

El president del primer grup turístic de Catalunya amb seu a Pineda, Ramon Bagó, també va comentar que les empreses de la Serhs noten els efectes de la crisi per dos motius: la baixada del consum i per l’increment de la morositat. Tot i això, Bagó creu que sortiran reforçats d’aquesta situació perquè, segons va manifestar, el seu és un grup d’empreses que generen confiança.

Tanmateix a nivell general va vaticinar que ara “pinten bastos” i que els viatges on menys es notarà la crisi són els de proximitat, mentre que aquesta sí que es notarà més en trajectes de llarga distància.

Aquestes declaracions les va fer amb motiu de la trenta-tresena Nit de la Serhs.

El president del primer grup turístic de Catalunya va anunciar que el consell d’administració de la SERHS ha donat el vist-i- plau perquè entri activament a formar part de l’accionariat del grup d’empreses catalanes que gestionen Spanair.



Per la seva banda el conseller d’Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet va destacar que els empresaris turístics han d’apostar per la diversificació dels productes i han d’invertir a fora de Catalunya.
En aquest sentit va anunciar que aviat estarà enllestit el Pla d’Internacionalització Turística de Catalunya.

De cara a aquesta nova temporada turística el conseller Huguet va anunciar que el mercat rus no creix però aguanta i s’obren nous mercats com l’oriental, i el xinès en particular, i que per superar la crisi s’haurà d’incrementar la promocio turística.