Les meduses encara no han fet acte de presència, aquest estiu, a les platges de Calella. Segons l’informe setmanal que publica l’Agència Catalana de l’Aigua en el marc del Projecte Medusa, el litoral calellenc està net d’aquests exemplars però no així el maresmenc. Entre finals de juny i principis de juliol, se n’han vist a la zona centre i sud de la comarca, principalment a Mataró.
Ni dins ni fora de la zona de bany. Les temudes meduses encara no s’han apropat a cap de les tres platges de Calella. No se n’han vist i així queda reflectit al "planning" de control i observació que duu a terme l’Agència Catalana de l’Aigua a través de les seves embarcacions.
Calella sembla ser el municipi que marca frontera al Maresme pel que fa a la presència d’aquests invertebrats a l’aigua de mar. Pineda, Santa Susanna i Malgrat tampoc n’han rebut la visita; però sí s’han apropat a la zona costanera que hi ha entre Sant Pol i El Masnou. Especialment les dues primeres setmanes del mes de juliol, entre l’1 i el 13; i sempre fora de l’àrea considerada de bany. Mataró és el municipi que més pateix l’arribada de les meduses: se n’han observat 8 dies. Li segueix Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt.
Presència de moment puntual, que tot apunta que serà la tònica dominant al llarg d’aquesta temporada de bany. De fet, l’Institut de Ciències del Mar preveu que la presència de meduses no serà abundant aquest estiu, però assenyala que se’n veuran al Maresme, Roses o Barcelona.
En termes de qualitat sanitària, aquestes dues darreres setmanes –del 23 de juny al 6 de juliol- la platja de Calella ha obtingut un nivell excel.lent. En les seves tres platges: la Gran, la platja de Garbí i les Roques.