dimarts, 11 de gener del 2011

Imatges de l'expedició a Fisterra

Fins al 30 de gener es pot visitar a la sala d'exposicions de l'Ajuntament Vell de Calella una mostra fotogràfica sobre el viatge a peu que tres expedicionaris calellencs i un de pinedenc van fer a Fisterra. Van trigar 45 dies en completar el recorregut i completar una vivència que ara volen compartir amb tothom.

1.300 quilòmetres és la distància que separa Calella de la població més occidental del continent europeu. Es troba a l'altre extrem del mapa peninsular i el seu nom Fisterra significa, en llatí, el final de la Terra.

45 dies és el temps que van destinar a arribar-hi quatre caminants altmaresmencs, membres del grup Calella Marxa. A raó d'una etapa per dia, l'aventura va portar als calellencs Martí Barrera, Martí Campeny i Manuel Losada; i al pinedenc Joan Pou, a creuar 11 províncies espanyoles, seguint, en bona part, el Camí de Santiago. Un viatge de somni durant el qual també van haver de superar les dures condicions del terreny, per exemple, en el tram del desert dels Monegros o en els quilòmetres previs a l'arribada a Tudela. Els quatre expedicionaris van iniciar la ruta el 29 de març de 2010 des de la plaça de l'Ajuntament de Calella, on van ser acomiadats pels alcaldes de Calella i Pineda de Mar, a més de familiars i amics.

Una experiència inoblidable que s'ha recollit ara, en forma de fotografies, a l'exposició que s'ha inaugurat a l'Ajuntament Vell de Calella. Justament d'aquesta població altmaresmenca, el far n'és un dels elements més emblemàtics com també ho és la torre lluminosa que s'alça al Cap de Fisterra, sobre la Costa da Morte guiant el camí de les embarcacions que solquen l'oceà Atlàntic. Ara, ja no és l'únic que uneix les dues poblacions.