dimarts, 2 de novembre del 2010

82 milions d'euros per al nou Hospital

La consellera de Salut, Marina Geli, va visitar dissabte a la tarda Calella. per fer públics els detalls del pla funcional del futur hospital. Acompanyada per l’alcalde Josep Maria Juhé, va mantenir una trobada amb membres del consell de govern de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

La consellera va conèixer els detalls del pla funcional del que serà el nou hospital comarcal de Calella. Es construirà en uns terrenys de 33.000 metres quadrats a la part alta de la Riera Capaspre. La inversió prevista és de 82 milions d’euros. Tindrà, entre altres, 216 llits per a pacients aguts, 55 consultoris, 8 quiròfans, 5 sales de part i 22 gabinets d’exploració. Ara però, el consell de govern de la corporació ha obert el concurs públic per al projecte arquitectònic i la posterior obra. Tot i això, el president de la corporació, Carles Manté, ha reconegut que hi ha 2 aspectes que encara no s’han concretat com són el model de finançament i aspectes urbanístics. Marina Geli però considera que aquest és un projecte molt important no només per Calella sinó per a tot l’Alt Maresme i la Selva Marítima.

Per la seva banda, l’alcalde de Calella s’ha mostrat satisfet pel fet que ja hi ha un pla funcional que marca les línies bàsiques del que serà el nou hospital de Calella.

A la trobada també hi era la portaveu i senadora de CiU, Montserrat Candini, qui ha retret que la consellera no ha concretat cap data sobre el projecte de l’hospital. Segons Candini, la visita ha estat per motius electorals.

Les obres del futur hospital comarcal de Calella tindrien una durada de 3 anys i podrien ser una realitat al 2015.