divendres, 8 d’abril del 2011

El president del CAC a Ràdio Calella i m2

El president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya ha visitat Ràdio Calella i el centre de producció de televisió de m2, el canal públic de TDT de la comarca del Consorci TeleDigital Maresme Nord.

Ramon Font visita així sobre el terreny tots els canals de televisió de Catalunya de cara a poder corregir aspectes referents a l'encesa digital i fer propostes al Govern català.

Ramon Font, president del CAC, ha assegurat que una visita personalitzada a les instal·lacions de Ràdio Calella i d'M2 TV ajuda a conèixer millor la realitat del sector de la comunicació de proximitat al país. Referent al Maresme, Font ha valorat el fet de tenir un projecte comarcal públic fort, amb dos canals i dos centres de producció, però ha dit també en referència al model comunicatiu català que s'haurà d'estudiar-lo a fons perquè el model sigui viable en el moment actual de crisi econòmica.

Ramon Font ha afirmat que "hem de fer una reflexió entre tots si aquest model és sostenible. La crisi econòmica no és cap tonteria, va en sèrio. No es preveu que en els propers anys poguem recuperar l'alegria de temps recents i per tant aquest sector no és una excepció. És problable que hàgim de proposar entre tots alguna correcció que eviti en el futur frustracions i no provoqui melancolia".

Font, que s'ha reunit amb el director de Ràdio Calella Televisió, Jordi Bota, ha explicat que el mapa audiovisual s'hauria de modificar, però sense posar en risc l'essència del model de ràdio i televisió de proximitat.

Font creu que "el sector públic té un paper decisiu, molt important per garantir les condicions bàsiques de la llei, respectar els pluralismes i estimular la producció pròpia, la llengua, la cultura; per tant s'ha de reforçar el sector públic, pero és perfectament compatible amb un sector privat dinàmic, seriós que tambe respecti les regles del joc".

Font considera que la comunicació és un servei bàsic i per tant cal anar en compte amb les retallades per no posar-la en risc i frenar la necessitat de la població d'accés a informació rigorosa, de qualitat i amb una opinió pública ben formada.