dilluns, 26 de gener del 2009

700 persones agafen cada dia la línia Pineda-Calella de bus

La línia de Bus que uneix Calella amb Pineda registra una xifra mitjana de 700 usuaris cada dia. Aquesta és una de les línies de transport públic a l’Alt Maresme que genera un major nombre de viatges. La resta de serveis d’autobús que enllacen amb l’Hospital Sant Jaume ronden la xifra d’usuaris entre els 300 i els 600 cada dia.

En aquest sentit, l’Hospital de Calella és el punt de destí de línies de bus que tenen origen a Pineda, Santa Susanna, Sant Cebrià de Vallalta i Canet de Mar. Entre Pineda i Calella el bus passa cada 20 minuts, i la resta cada hora. El màxim responsable de l’empresa Sagalés, Antoni Linde, ha comentat que el transport públic s’ha convertit "en un element bàsic per a la mobilitat al nord del Maresme".

El servei es fa amb microbusos, més adequats a la orografia de la comarca, i circulen 8 vehicles cada hora a tot l’Alt Maresme.

Tots els microbusos de l’Alt Maresme funcionen amb el sistema tarifari integrat, i a la línea Calella – Pineda hi ha també un títol social amb descomptes per a persones grans. Els usuaris habituals del bus es mostren satisfets amb el servei que es dóna.