dijous, 29 de gener del 2009

L'1 de febrer entra en vigor la nova ordenança

L’Ajuntament de Calella prohibirà a partir de l’1 de febrer que les voreres siguin una extensió de les botigues. Diumenge entra en vigor la nova ordenança d’ocupació de la via pública que deixa al marge d’aquesta restricció a les floristeries, fruiteries i verduleries i als quioscos de premsa. En aquests casos, els botiguers podran treure els seus productes al carrer sempre i quan la vorera tingui una amplada superior a dos metres i la seva exposició només ocupi un tros de 50 centrímetres. Excepcions que, en el ple d’aprovació de l’ordenança van aixecar les crítiques dels partits a l’oposició. El Partit Popular, fins i tot, va dir que podria vulnerar l’Estatut de Catalunya i va animar als botiguers a portar l’Ajuntament als tribunals.

Fonts de la regidoria de Comerç han assegurat a Ràdio Calella que no s’ha presentat cap denúncia contra la normativa.

Amb aquesta mesura, l’Ajuntament vol ordenar l’estètica comercial del municipi a més de garantir un espai de passeig amb seguretat, especialment per a les persones amb discapacitats o amb cotxets de criatures. En cap cas, es considera que la normativa pugui repercutir en els negocis que no podran exposar productes de portes enfora.La regidora de Comerç de l’Ajuntament de Calella, Carme Campà ha assenyalat que "la viabilitat d’un comerç no pot ser mai a fora del negoci, sinó que és de dintre".

Un cop entri en vigor l’ordenança, la regidoria de Comerç pensa dur a terme una campanya informativa per tal de donar-la a conèixer als botiguers i es donarà "un marge prudencial de 3 setmanes. És veritat que ,després, sí que començarem a prendre accions legals perquè sinó semblaria que no acaba de ser veritat i el que volem és que quan comenci la temporada els carrers estiguin nets i la gent pugui passejar tranquil.lament”- ha reblat Campà.

L’ordenança d’ocupació de la via pública preveu sancions econòmiques que van dels 100euros, per infraccions lleus, fins a 300 euros per infraccions greus. En cas d’un incompliment reiterat de la normativa, l’Ajuntament podria aplicar una sanció de mil euros que podria comportar, a més, la retirada de la llicència.