dimarts, 27 de gener del 2009

S'intensifica la planificació del dispositiu de seguretat de la Half i la Challenge Costa de Barcelona-Maresme

Es calcula que la carretera Nacional2, entre la rotonda de la Riera Capaspre i el Masnou, estarà tallada al trànsit durant 7 hores amb motiu de la Half Challenge; i 12hores per la Challenge del mes d’octubre. Serà en el cas de Calella, perquè no es podrà circular per la via fins que hagi arribat l’últim participant.

La triatló s’enceta amb una cursa nedant, per un circuit habilitat just davant del cementiri vell, a la platja Gran. A mesura que el completin, els esportistes es dirigiran cap al Camp de Futbol de Mar on estaran aparacades totes les bicicletes, per iniciar els 90 quilòmetres de la Half i els 180 de la Challenge. Els triatletes sortiran del camp de futbol en direcció al Rierany dels Frares, li donaran la volta i tombaran pel carrer Anselm Clavé que estarà totalment vallat i tancat al trànsit.

Les bicicletes arribaran al Passeig de les Roques, passaran pel carrer Montserrat, la plaça del Bernat II i allà enllaçaran amb la Nacional2 fins a Montgat. Faran el recorregut contrari tornar. Això suposarà que aquest carrer estarà restringit al trànsit i es preveuen també complicacions per donar sortida als passatgers que vulguin accedir o sortir de l’estació de tren. Caldrà tenir en compte també que, durant els dies de la prova, no es podran utilitzar els guals dels carrers afectats. Tot un cúmul d’inconvenients als que l’Inspector en Cap de la Policia Local n’hi afegeix el de la falta de places d’aparcament. Joan Vilademat ha manifestat que
"no hi haurà possibilitat d’aparcar, al passeig de mar, cap cotxe, els 700 aparcaments que hi hauran allà, no hi seran”.

Tampoc es podrà utilitzar l’aparcament de darrera la Fàbrica Llobet i Guri, ja que serà una de les zones de pas de la cursa a peu que finalitzarà a la Muntanyeta. Els corredors hauran passat, prèviament, pel carrer Jovara venint del Rierany dels Frares i pel carrer Ànimes. L’organització calcula que el dia de la Challenge, a l’octubre, la cursa no es donarà per totalment tancada fins les 12 de la nit.

Davant aquest panorama, la Policia Local recomana a les persones que s’hagin de desplaçar que ho facin amb transport públic i que evitin en la mesura del possible agafar el cotxe per Calella. En les properes setmanes s’ha d’anar concretant el pla de mobilitat i el dispositiu de seguretat.

Per aquests dies s’espera un reforç puntual de Mossos d’Esquadra, amb agents dedicats únicament a desviar el trànsit de la Nacional 2 cap a l’autopista.