dimecres, 28 de gener del 2009

Les fonts tornen a brollar

La majoria de fonts ornamentals de la ciutat de Calella tornen a brollar després de la derogació del decret de sequera -el 16 de gener-, que ha estat possible gràcies a les abundants pluges caigudes a finals del 2008.

D'altra banda, la ciutat de Calella està treballant en dos projectes que tenen la voluntat de seguir estalviant aigua més enllà de la derogació del Decret de Sequera. El primer d’ells és rehabilitar un pou d’aigua que hi ha al Parc Dalmau per tal d’aprofitar-ne l’aigua. Aquesta servirà per nodrir l’estany de la zona de la pedrera i per regar els espais el Parc, tal i com ha explicat l’alcalde de Calella i regidor de Medi Ambient, Josep Maria Juhé.


L’altre projecte és el sortidor de la Plaça Catalunya, que ara està parat a causa d’unes pèrdues d’aigua. Al pressupost d’aquest 2009 hi ha una partida destinada a arreglar-la.


Des de l’Ajuntament es vol encoratjar a tots els ciutadans per tal que continuïn aplicant les bones pràctiques per un ús racional i eficient de l’aigua, ja que la situació de sequera pot tornar.