dimecres, 21 de gener del 2009

Tres projectes als Fons Estatal d'Inversió

L’Ajuntament de Calella té previst resoldre demà els tràmits imprescindibles per acollir-se a la convocatòria del Fons Estatal d’Inversió Local, el decret-llei del govern Zapatero amb el qual es vol fomentar l’activitat econòmica.

La dotació de 3 milions d’euros que rebrà Calella es repartirà entre tres projectes: el més important és la urbanització de la Riera Capaspre, amb pràcticament dos milions i mig d’euros de pressupost. Tres-cents mil euros més es destinaran a la remodelació de part del carrer Jovara, el tram que hi ha entre Escoles Pies i Sant Joan. L’alcalde, Josep Maria Juhé, ha qualificat aquesta actuació com un deute moral que el govern calellenc té amb els veïns d’una zona on s’hi ha fet diverses intervencions però que no ha quedat prou dignificada.

A priori, aquests eren els projectes que Calella tenia previst presentar a Madrid. A mesura però que s’han anat concretant les memòries econòmiques, se n’hi ha pogut incloure un tercer: la substitució d’un tram de la canonada d’aigua del carrer Sant Jaume, entre Sant Isidre i Sant Joan. Es destinaran dos-cents mil euros a garantir el subministrament d’acord amb els requisits sanitaris que marca la llei.

L’Ajuntament ha redactat la memòria dels projectes i dilluns en va informar als grups a l’oposició. Demà es portaran a aprovació del plenari, en una sessió convocada amb caràcter d’urgència ja que divendres s’esgota el termini de presentació de projectes.

Juhé ha indicat que“de moment són memòries, on ja es marca amb certa claredat com són els projectes i aquestes actuacions, però s’han d’acabar de perfilar aspectes més concrets del projecte i això encara tenim una mica de temps fins al dia 12 de febrer que contemplem fer el ple ordinari de febrer, on ja aprovaríem definitivament aquestes projectes”.

L’alcalde ha avançat que la realització dels projectes crearan entre 15 i 20 llocs de treball.

En la sessió plenària de demà, que podran seguir en directe per Ràdio Calella a partir de dos quarts de set del vespre, els partits polítics municipals també debatran una moció redactada pel Fons Català de Solidaritat en la que els ajuntaments es posicionen a favor de trobar fórmules de pau en la guerra del Pròxim Orient.