dilluns, 19 de gener del 2009

La Rua de Carnaval de l'Alt Maresme presenta novetats en el seu desè aniversari

La comissió organitzadora de la Rua de Carnaval de l’Alt Maresme té el repte de muntar una gran festa per celebrar el desè aniversari de la cercavila de carrosses i comparses. Per això van demanar una col.laboració més especial dels dos Ajuntaments que patrocinen la Rua: el de Calella i el de Pineda. Concretament van demanar la inclusió d'un premi extraordinari valorat en sis mil euros. Tenint en compte l’afectació de la crisi econòmica a les arques municipals, la solució ha estat recórrer a un espònsor -així ho ha indicat l’alcalde de Pineda, Xavier Amor-.

Aquest patrocini ha permès als Ajuntaments de Calella i Pineda mantenir la subvenció que concedia a la comissió organitzadora i que, en el cas de Calella, és d’onze mil euros. L’altra gran novetat que presenta la Gran Rua de Carnaval de l’Alt Maresme fa referència al recorregut. A causa de les obres de peatonalització del carrer Església, que començaran el proper 26 de gener, les carrosses no hi podran circular i s’ha hagut de buscar un itinerari alternatiu.

La Rua sortirà de Poblenou i després de voltejar el Rierany dels Frares entrarà a Calella pel carrer Bruguera fins arribar al carrer Indústria, on les carrosses giraran en direcció a la carretera Nacional 2 per dirigir-se a la Fàbrica Llobet i Guri, que és on tindrà lloc el fi de festa i la proclamació de premiats.