dilluns, 17 d’agost del 2009

Arriba Oncolliga a Calella

El dia 6 de setembre es presentarà oficialment una nova entitat de Calella. Es tracta d'Oncolliga–Fundació Lliga catalana d'ajuda oncològica. És una associació d'ajuda als afectats de càncer. Per acompanyar la presentació hi haurà una cantada d'havaneres amb el grup calellenc Els Rogers i un cremat, ofert pel Grup Pa, Vi i Moltó.

La nova entitat en favor de les persones que pateixen càncer és una associació sense ànim de lucre que vol donar suport als malalts i als seus familiars, a més de difondre i donar a conèixer la malaltia i la rehabilitació que pot comportar. Oncolliga ofereix suport psicològic i social al llarg de tot el procés de la malaltia i prestacions econòmiques per a les despeses derivades dels tractaments, a més de deixar material en préstec.
Aquesta entitat està formada per treballadores socials, psicòlegs i voluntaris i compta amb un comitè científic format per una quinzena de professionals de la salut.

Oncolliga
té la seu a l'àrea de Serveis Socials de la Fàbrica Llobet-Guri de Calella. Ofereixen també programes de voluntariat hospitalari, a domicili, testimonial i de captació de recursos. L'oferta es completa ambels seus programes de prevenció, educació i sensibilització, entre els quals hi ha el programa “un espai per a tu” amb activitats adreçades a malalts de càncer i cuidadors, a més de conferències.

En el tríptic de presentació d'Oncolliga hi ha la butlleta de sol·licitud per ser admès com a col·laborador, a on qui ho desitgi pot deixar-hi les seves dades personals i el compte corrent des d'on fa les donacions, que poden ser de 15, 30, 60 euros, o la quantitat que un desitgi, amb una periodicitat mensual, trimestral o anual. Fins i tot hi ha la possibilitat de col·laborar-hi una sola vegada.