divendres, 14 d’agost del 2009

Temporada de platges tranquil·la

La Creu Roja de Calella realitza unes 120 intervencions a banyistes cada cap de setmana, i una seixantena durant els dies feiners. Pel que fa a les picades de medusa, els responsables de l'entitat de socors apunten que aquest any només es detecta la presència d'aquests éssers invertebrats en dies molt puntuals.

Els responsables de Creu Roja a les platges de Calella asseguren que el centenar llarg d'actuacions que han de fer cada cap de setmana es podria reduir en bona part si els banyistes respectessin les banderes que indiquen l'estat del mar. El cap d'instal·lació a Calella, Maximiliano Puebla, ha volgut ressaltar també el fet que cada matí la sorra i l'aigua acumulen brutícia a causa de les festes nocturnes i els turistes que hi van de nit.
Pel que fa a la temporada, Puebla ha remarcat que s'està desenvolupant sense incidències greus a la platja, només amb un rescat en el qual hi van intervenir de forma coordinada els socorristes, la policia i el servei d'emergències mèdiques. Segons el cap de la instal·lació a Calella, els efectius de Creu Roja disposen de tot el material necessari per fer la seva feina amb garanties
En total la Creu Roja de Calella compta amb 13 socorristes aquàtics, 6 de bàsic i 3 punts de control, un a cada extrem de Calella i l'altre al centre. A més disposen d'una llanxa Zòdiac i un vehicle tot terreny. D'aquesta manera es cobreixen els tres quilòmetres de platja.