dissabte, 15 d’agost del 2009

Fals avís de bomba a les platges de Calella

Els banyistes de la platja de Calella han viscut moments de tensió a primera hora de la tarda d'aquest dissabte després que han hagut de ser desallotjats per un avís de bomba que, afortunadament, ha resultat ser una falsa alarma. Els mossos d'Esquadra investiguen ara l'orígen de la trucada que alertava de la col·locació d'un motxilla bomba a la platja.

Cap a les 5 de la tarda ja es respirava normalitat i tranquil·litat a les platges de la ciutat. S'han reobert després que s'han hagut d'evacuar tots els banyistes per seguretat davant d'una trucada anònima que ha alertat de l'existència d'un artefacte explosiu amagat en una motxilla. Segons el Departament d'Interior de la Generalitat, la trucada s'ha fet a un quart de tres de la tarda al servei d'atenció a la carretera (DYA) de Biscaia, on una gravació ha informat de la suposada presència d'aquest artefacte. A primera hora de la tarda, els Mossos d'Esquadra, que han rebut l'avís de la Guàrdia Civil, han activat el protocol de seguretat per aquests casos i han desallotjat les platges de Calella, fins al límit amb Pineda de Mar. A més també s'ha tallat la circulació de trens.
Mossos, Bombers i Policia Local han usat megàfons per alertar als banyistes que havien de sortir de la platja. La policia calcula qua s'han hagut de desallotjar unes 20.000 persones, que s'han hagut d'esperar darrere de les vies del tren. La circulació de la línia 1 de Rodalies també ha estat interrompuda, segons han explicat fons policials, per precaució.

L'alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, juntament amb el regidor de Governació, Jaume Palet i la senadora i regidora de CiU, Montserrat Candini, han ofert una roda de premsa a les dependències de la Policia Local per explicar com s'han desenvolupat els fets i els protocols de seguretat que s'han activat.