dimarts, 4 d’agost del 2009

La UEHC, subcampiona d'Espanya

La Unió Esportiva Handbol Calella, UEHC, s’ha proclamat subcampiona d’Espanya d’Handbol Platja Absolut, en la final disputada aquest cap de setmana a la població murciana de Los Alcázares.

L’equip calellenc, que ha realitzat un magnífic torneig, va imposar-se a les semis al vigent subcampió d’Europa, el Barbate. Partit que es va haver de resoldre en els shoot-out, després d’acabar amb empat. Sort que no van tornar a tenia a la final, en un emocionantíssim partit contra el Ciudad de Málaga. El jugador de la UEHC, Xavier Termes, ha detallat com va anar l’enfrontament. Destaca que la primera part va ser la millor del torneig, tant en atac com en defensa guanyant amb una diferència de 8 gols. Termes afegeix que la segona part va estar marcada pel cansament i les discussions en defensa.
El conjunt calellenc el formen Xavi Termes, Albert Itchart, Dani Romero, Raul Cabrera, Marc Masferrer, Xavier Vilalta, Josep Forroll, Josep Morales i Carlos Santos. El subcampionat absolut i la trajectòria durant el campionat murcià reafirma la UEHC com l’equip revelació del torneig. És per això, que la derrota a la final no és tant amarga, tal i com ha reconegut a rtvcalella.cat Xavi Termes.
Els jugadors de la UEHC van tornar a casa ahir amb el subcampionat absolut d’handbol platja sota el braç. Ha estat el premi a un Tour que els ha portat a Múrcia, però passant abans per Mataró, Granollers, La Roca i Calella, perquè aquí també se celebra una de les fases del campionat. Des que es va produir la notícia, moltes han estat les felicitacions que han rebut els integrants de l’equip calellenc; les primeres, ahir mateix i des de diversos àmbits com ara el social i polític.
La final del Tour Asebap 2009 es podrà veure per televisió aquest dissabte a dos quarts de sis de la tarda. Aprofitant això, la UEHC, directius, jugadors, familiars i amics celebraran el subcampionat de manera especial.
Aquest subcampionat d’Espanya absolut d’handbol platja arriba tan sols cinc anys després que la UEHC decidís iniciar-se en aquesta modalitat estiuenca d’un esport dominat, tradicionalment, pels equips andalusos. Ara ja s’hi ha fet un lloc i fins i tot, els calellencs, organitzen un dels tornejos més ben valorats tant per la pròpia Federació Espanyola com pels jugadors i equips participants.