dimecres, 26 d’agost del 2009

CiU de Calella demana respecte democràtic a la memòria democràtica de la ciutat

El Grup Municipal de Convergència i Unió de Calella ha demanat formalment i per escrit a l'alcalde de la ciutat que el seu govern respecti la memòria democràtica de Calella. La federació nacionalista ha adreçat una carta a Josep Maria Juhé demanant que es rectifiquin les actuacions de la regidoria de Governació, que, segons els convergents calellencs, ignoren exalcaldes o exregidors que no fossin dels actuals partits al govern, PSC i ERC

L'escrit enviat a alcaldia relata com el regidor convergent Albert Torrent i la portaveu municipal de CiU Montserrat Candini van detectar que a la caserna de la Policia Local hi ha un recull de fotografies que repassen la història d'aquest cos municipal, però en cap de les imatges històriques apareix cap regidor o alcalde de CiU ni de cap partit que no sigui PSC o ERC, que actualment governen a la ciutat. CiU ho considera una falta de respecte institucional cap a tots els alcaldes i regidors del periode democràtic.

Es dóna el cas, tal com ha destacat a ràdio Calella Albert Torrent, que CiU ja va detectar a la passada edició de la Fira de Calella i l'Alt Maresme, quan a l'stand de la Policia local no hi havia cap fotografia de mandats anteriors governades per Convergència. En aquell moment la resposta del cap de la Policia va ser que no s'havien trobat imatges antigues. La federació nacionalista assegura que ells sí que en van trobar en pocs dies als fons documentals públics, i ara han adjuntat aquestes fotografies en la carta adreçada a Josep Maria Juhé.

Albert Torrent i Jordi Castañé, signants de la carta, consideren que aquesta actitud d'oblidar el passat és típic de sistemes poc democràtics.