dilluns, 24 d’agost del 2009

Controls de velocitat a l'Alt Maresme

Aquest diumenge ha acabat la campanya de vigilància i control de velocitat que han fet els Mossos d'Esquadra durant l'estiu.

La Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra ha realitzat la tradicional campanya de vigilància i control de velocitat, coincidint amb el dispositiu de la Direcció General de Trànsit a nivell estatal. L'objectiu és que els conductors respectin els senyals de límit de velocitat situats a les diferents vies catalanes, i evitar i prevenir accidents de trànsit.

Durant el temps en què s'ha fet aquest dispositiu s'han reforçat els controls policials en els trams de concentració d'accidents amb patrulles ordinàries i vehicles camuflats amb radars mòbils i agents uniformats. A més, s'ha incrementat la presència dels mossos d'esquadra a les diferents carreteres catalanes com a element dissuasiu per evitar que s'incompleixi la norma. El sergent Àngel Gil considera que la gent no està prou conscienciada dels perills de circular a gran velocitat.

Divendres 21 d'agost els Mossos d'Esquadra van realitzar un control a l'autopista C-32 al seu pas per Tordera. Els mossos posen especial èmfasi en controlar que es respectin els límits de velocitat establerts en aquells trams de la xarxa viària on s'ha reduït temporalment la velocitat màxima per obres. Els agents van denunciar una trentena de conductors.

Recordem que les denúncies administratives poden ser greus o molt greus. Les greus poden arribar fins als 300 euros i les molt greus fins als 600 euros, retirada de 6 punts i retirada del carnet fins a 3 mesos. En el cas de les denúncies per delicte, aquestes van dels 3 a 6 mesos de presó i la retirada del carnet d'1 a 3 anys.