dimecres, 19 d’agost del 2009

Exposició Numismàtica a Calella

Calella acull fins el 14 de setembre l'exposició Col·lecció Numismàtica. Una selecció de 40 monedes i 46 bitllets de diferents llocs i èpoques de les comarques barcelonines.

L’Obra Social la Caixa presenta a Calella una selecció de 40 monedes i 46 bitllets provinents de la seva col·lecció, constituïda per un total de 6.175 monedes, 4.651 bitllets i 167 medalles. És una de les més importants de l’Estat espanyol i d'entre totes les sèries en destaquen les pertanyents a l’època ibèrica, l’època medieval, la Guerra dels Segadors i la Guerra Civil.

Les monedes més antigues d’aquesta col·lecció són el denari i els asos que es van emetre a les terres barcelonines utilitzant els signes de l’alfabet ibèric. En aquest sentit, trobem les monedes de bronze i plata que van fabricar ciutats ibèriques com ara Iluro, entre Mataró i Cabrera de Mar.

La mostra també acull un repartori molt complet de bitllets de paper o de bons de cartró que les poblacions catalanes van emetre durant la Guerra Civil espanyola.

L’exposició es pot visitar fins al 14 de setembre a l’oficina de la Caixa de Calella, la situada al Carrer Església número 87.