dilluns, 10 d’agost del 2009

CiU Calella, al Síndic de Greuges

El grup municipal de Convergència i Unió de Calella ha demanat ampara al Síndic de Greuges de Catalunya davant la opacitat informativa que, diuen, practica el govern municipal sobre l’impacte ambiental de les obres de canalització de la xarxa del Ter-Llobregat a Calella. Convergència i Unió denuncia haver demanat informació sobre aquesta actuació a l’equip de govern en reiterades ocasions, sense haver rebut resposta.

CiU de Calella ha posat en coneixement del Síndic de Greuges les dificultats que el grup denúncia que té per accedir a informació relativa a les obres de la xarxa Ter-Llobregat que s’han fet al municipi.
Uns treballs que han afectat zones boscoses de Calella, amb la conseqüent tala d’arbres, i que els convergents volen saber si s’han fet seguint unes garanties mediambientals, en tot el seu procés. Unes recomanacions que es recullen en un informe que el Consell Comarcal del Maresme va elaborar, precisament, davant l’execució de les obres. Per això, i amb data de 7 d’octubre de 2008, CiU va demanar per carta i a l’alcalde informacions i documentacions relatives a aquesta actuació. Una sol.licitud que va renovar-se el 21 d’abril d’aquest 2009 sense haver rebut resposta.
Davant aquesta opacitat, CiU indica que s’ha vist amb la obligació de demanar ajut al Síndic de Greuges perquè vehiculi la queixa i contribueixi a regularitzar aquesta situació.
CiU recorda que la Constitució Espanyola recull en l’article 23 el dret que tenen els càrrecs electes a accedir, en igualtat de condicions, a assumptes públics.