dijous, 27 d’agost del 2009

Fira d'Atraccions 2009

Calella tornarà a tenir aquest any atraccions de fira per a la festa major. Seran, però, infantils, de petita escala i ubicades a l'aparcament de la Renfe. Les dificultats per accedir a l'altre costat de la via fa que els camions de grans dimensions que porten atraccions juvenils no puguin venir a la ciutat. D'aquesta manera es busca un punt intermig entre aquells usuaris que volen un espai lúdic per a la mainada i els que demanen un ambient de fira d'atraccions.

Recordem que l'any passat l'Ajuntament de Calella va eliminar les atraccions de fira de la festa major i va posar, en el seu lloc, un espai lúdic infantil. Això va crear polèmica entre la ciutadania i el mateix col·lectiu de firaires. Aquest any s'ha optat per tornar a portar atraccions, per bé que seran de petit format. Pilar Rocafort, regidora de Cultura, ha indicat que de l'experiència de la festa del 2008 hi ha aspectes que van funcionar i altres que s'han hagut de replantejar.

Rocafort ha explicat que enguany es vol delegar la gestió de tot l'espai de la fira a una entitat interlocutora única amb l'Ajuntament, que probablement seria l'Associació de Firaires.

La Fira d'Atraccions 2009 estarà situada a l'aparcament de la Renfe, un espai que presenta problemes d'accés sobretot als camions més voluminosos amb atraccions per a joves. Rocafort ha assegurat que Calella no té cap altra zona de més fàcil accés i prou gran com per posar la Fira.