dimecres, 5 d’agost del 2009

Cessió del Far de Calella durant 25 anys

El Far de Calella podria ser el primer de tot Catalunya en obtenir una concessió d'ús de 25 anys. Una cessió dels usos d'aquest emblemàtic lloc de la ciutat que atorgaria l'Autoritat Portuària a l'Ajuntament de la ciutat. Actualment s'estava treballant sobre un projecte de cessió de 5 a 7 anys. Una bona notícia que, segons destaca l'alcalde de Calella, arrodoniria l'aniversari dels 150 anys del Far calellenc.

A la primavera els responsables de l'Ajuntament de Calella van presentar davant l'Autoritat Portuària, propietària del Far, un projecte de cessió que abastava entre 5 i 7 anys però, durant una de les últimes reunions entre les 2 parts implicades es va obrir la possibilitat d'obtenir una concessió més llarga, concretament de 25 anys. Aquest fet és, segons l'alcalde de Calella, una bona oportunitat per a la ciutat malgrat que plantegi alguns inconvenients burocràtics com ara haver de refer el pla d'usos que actualment fan tècnics de la Diputació de Barcelona. Una nova concessió que implicarà que les obres previstes al far i el seu entorn no es puguin fer fins l'any que ve. Implica doncs, segons Josep Maria Juhé, més temps i també més diners.
Recordem que al desembre d'aquest any es celebraran els 150 anys de la inauguració del Far de Calella. Amb motiu d'aquesta efemèride, el consistori havia plantejat fer una re-inauguració de l'espai ja remodelat i amb nous usos com ara amb un museu i un centre d'interpretació de la natura. Aquest any però es celebrarà l'aniversari només amb la cessió de l'ús al consistori.
En els propers mesos, un cop refet el pla d'usos i el projecte de concessió, l'Ajuntament de Calella podrà saber definitivament si aconsegueix la cessió del Far durant els propers 25 anys.