dijous, 20 d’agost del 2009

Nivells d'ocupació turística a Calella

Calella no registra dades d'ocupació hotelera del 100% com sí que ho fan altres municipis com Santa Sussana. Els hotels baixen preus per atreure més clients.

El president de l'Associació Turística de Calella considera que la crisi econòmica ha frenat l'arribada de turistes, i que per molt que es baixin els preus, les dades d'ocupació a la ciutat no arriben a les xifres desitjables. Enric Hernández ha posat de manifest que la majoria d'establiments hotelers de Calella fan ofertes constants a baix preu per atreure clients, però que els motius econòmics ja no són els únics que impulsen l'arribada de turisme. Segons ell, és una qüestió de confiança, de donar bon tracte als clients i oferir-los seguretat.

Les ofertes es produeixen, tal com ha explicat Hernández, a causa de la gran oferta en llits d'hotel a Catalunya. N'hi ha uns 40.000 al Maresme, 30.000 a Lloret i Salou i 70.000 a Barcelona capital. Aquest fet converteix Catalunya en una potència turística que ha de rebaixar preus per mantenir un nivell alt d'ocupació.

Si ve a Calella l'ocupació no és del 100%, a altres municipis com Santa Susanna sí que es viu un ple total als hotels.