dimarts, 25 d’agost del 2009

ERC Calella i l'Estatut de Catalunya

La secció local d'Esquerra Republicana de Calella donarà suport a totes aquelles iniciatives que, des de la societat civil i política, sorgeixin per fer entendre a la societat i institucions espanyoles de la importància jurídica, política i social d’una hipotètica sentència desfavorable del Tribunal Constitucional al recurs presentat contra l’Estatut.

El president de la secció local d'Esquerra Republicana de Calella, Òscar Ojer, s'uneix a les veus que consideren que hi haurà una sentència desfavorable del Constitucional al recurs presentat contra l'Estatut.

A través d'un comunicat, els republicans calellencs destaquen que sempre defensaran la sobirania del poble de Catalunya que ha avalat l’actual Estatut en referèndum, malgrat que ells van votar en contra per la retallada, diuen, que suposava respecte al text estatutari aprovat pel Parlament de Catalunya el 30 de setembre de 2005. Per Esquerra no es tracta de defensar l’Estatut sinó de defensar i fer valer la voluntat expressada pel poble català.

Com a partit, Esquerra se suma a les iniciatives promogudes per diferents entitats de la societat civil catalana en resposta a la futura sentència del Constitucional, un cop es conegui i en el cas que sigui desfavorable als interessos de Catalunya.

Els republicans de Calella creuen que la manifestació que cada any es convoca l' 11 de setembre, Diada de Catalunya, ha de servir també per reivindicar la sobirania del poble català expressada en referèndum d’aprovació de l’Estatut. ERC anirà a la manifestació, amb el lema “Estem construïnt un Estat propi”, amb una pancarta compartida amb tota aquella gent i entitats que defensin el dret democràtic a decidir.

Per Esquerra, no és tan important la data de celebració d’una manifestació en resposta a una sentència desfavorable a l’Estatut, com les conseqüències que se’n podrien derivar, especialment, entre les forces polítiques que van avalar l’Estatut i que sempre s’han posicionat a favor de la via estatutària.