dimarts, 18 d’agost del 2009

S'intensifica la seguretat a Calella

Des de la falsa alerta de bomba del passat dissabte a la tarda a Calella, els cossos de seguretat han incrementat la vigilància a vehicles i persones. També es mostren més alerta amb qualsevol objecte que es pogués trobar al fer la neteja diària de les platges.

Des de la Policia Local de Calella l'inspector en cap de la policia municipal s'ha felicitat per la coordinació dels diferents cossos de seguretat a l'hora de fer el desallotjament. Joan Vilademat ha definit el protocol de dissabte com a específic i escandalós per la importància del tema, tot i assegurar que l'engranatge va funcionar correctament, possibilitant un desallotjament ràpid de la platja.

Durant l'operatiu es va muntar un centre de comandament avançat a la zona del Memphis, des d'on es dirigia tot l'operatiu i on s'hi van desplaçar l'alcalde de Calella, el president de l'Associació Turística i regidors de l'Ajuntament. Un dels efectius que estaven a punt per ser utilitzats a la platja eren les unitats d'anti-explosius dels Mossos d'Esquadra i gossos rastrejadors.

A partir de les 5 es va desactivar el protocol, al acabar-se el temps de perill potencial. Al moment de nervis del dissabte s'hi va sumar el record dels darrers atemptats a Mallorca en plena temporada turística. Vilademat ha puntualitzat també que les guinguetes han pogut tenir pèrdues econòmiques, ja que molta gent va marxar corrents de les terrasses sense haver pagat el que estaven consumint.