dimarts, 4 d’agost del 2009

Preparatius Festa Major de la Minerva 2009

La Festa Major de la Minerva se celebrarà d’aquest 2009 se celebrarà del 18 al 23 de setembre. Des de l’Ajuntament de Calella es treballa ja en la confecció del programa d’activitats, que encara no s’ha donat a conèixer. Tampoc s’ha confirmat, a dia d’avui, qui serà l’encarregat de pronunciar el pregó que dóna el tret de sortida oficial. Però alguna informació s’ha donat al respecte. Ho ha fet l’alcalde Josep Maria Juhé qui també s’ha referit al model de fira d’atraccions que s’oferirà aquest any a la ciutadania.

L’Ajuntament de Calella tornarà a portar una fira d’atraccions per la Festa Major de la Minerva. L’alcalde, Josep Maria Juhé, ha explicat que no seran atraccions de gran format perquè les característiques dels accessos a la zona del passeig de Mar impedeixen el pas dels camions articulats que transporten els jocs mecànics. No poden creuar pel pas a nivell, per qüestions d’amplada i d’espai on poder fer maniobres, ni pels passos subterranis del Rierany dels Frares i la Riera Capaspre, que són massa baixos.
Amb tot, Juhé ha indicat que aquest any s’ha buscat una solució provisional on instal·lar la fira d’atraccions ja que la intenció del consistori serà traslladar-la en un espai, encara per determinar, del nucli urbà.
L’absència d’atraccions convencionals durant la Festa Major de l’any passat per motius de seguretat no va ser una bona elecció, tal i com va reconèixer a principis de juny la regidora de Cultura, Pilar Rocafort.
Aquest any n’hi tornaran a haver, com també serà el pregó l’acte que donarà el tret de sortida al programa de Festa Major. El protagonista serà una persona vinculada a la Fundació Vicenç Ferrer.