dimecres, 19 d’agost del 2009

Queixes dels propietaris de les guinguetes de Calella

Els propietaris d'algunes guinguetes i establiments de restauració de la platja de Calella s'han mostrat enfadats amb la informació que van rebre dels cossos policials i de seguretat durant el desallotjament de dissabte per la falsa amenaça de bomba. En concret el propietari del restaurant La Gavina considera que la Policia no oferir un bon tracte als restauradors de primera línia de mar.

Enric Marré, del restaurant La Gavina, ha denunciat que els cossos de seguretat van començar el desallotjament dels bars sense previ avís als propietaris, a toc de xiulet i provocant empentes i corredisses. Segons ell, els agents de la policia haurien d'haver avisat abans als propietaris de les guinguetes, que haguessin començat a evacuar la gent i a cobrar les consumicions pendents.

Marré ha fet aquestes declaracions just després d'escoltar la versió del cap de la Policia Local de Calella a través dels serveis informatius de ràdio Calella, on Joan Vilademat es felicitava per l'actuació i la coordinació exhibida. El propietari de la Gavina considera que la coordinació no va existir amb els directament afectats, ni abans ni després de l'amenaça, i assegura que a hores d'ara, oficialment, ningú els ha dit que la normalitat està restablerta.

Davant d'això, els propietaris de guinguetes s'han sentit abandonats, ja que la policia els demanava que també marxessin del seu propi local, deixant-lo obert i sense ningú, exposat clarament a robatoris. És més, segons Enric Marré, els propietaris d'altres guinguetes van veure com els primers en tornar a entrar a la platja van ser grups d'oportunistes que rastrejaven la sorra buscant objectes oblidats durant el desallotjament, sense que la policia fes res al respecte.