dijous, 12 d’agost del 2010

Calella ha rebut, fins ara, menys turistes que l’any passat

Calella està per sota de l’activitat turística registrada l’any passat. Aquest és el balanç que fa l’empresariat local en tancar xifres a 31 de juliol. S’han allotjat menys turistes que al 2009 i la despesa mitjana també ha baixat. Tot i això, el sector espera un mes d’agost força bo, en termes d’ocupació, i un setembre que mantingui el comportament positiu dels últims anys.

L’ocupació turística a Calella fins a finals del mes de juliol s’ha mogut entre 3 i 5 punts per sota de l’any passat. La crisi econòmica i la celebració del Mundial de futbol -on algunes seleccions de països tradicionalment emissors de turistes han arribat fins als últims partits- són dos dels arguments que el sector apunta com a principals desencadenants de la davallada. Asseguren que aquestes primeres dades dibuixen una temporada més dolenta que les anteriors.

Més enllà de l’ocupació, l’altre indicador negatiu té a veure amb la despesa mitjana del turista, que ha caigut de forma molt més accentuada. El context global ha fet estrényer el cinturó, sobretot, al turista de proximitat. Sort n’hi ha, per l’activitat turística de Calella, dels ciutadans de països on s’aprecien símptomes de recuperació econòmica.

A Calella hi troben una destinació amb una potent oferta complementària, sobretot per a les famílies; cada cop amb menys turistes joves perquè la ciutat ha perdut alguns establiments d’oci nocturn. Segons els empresaris, els que ens visiten valoren els nivells de seguretat però es queixen de la neteja i de les obres que es fan al carrer.