dilluns, 23 d’agost del 2010

Donació de Gestvia a la Fundació d'ELA

Gestvia, l’empresa municipal de mobilitat de Calella, distribuirà el 0’7% del seu pressupost a subvencionar diversos projectes de solidaritat. Aportació que fa anualment i que aquest 2010 es destina, entre d’altres, a la Fundació Privada Catalana d’ELA, que ha rebut un xec de 3.750 euros.

El president de la Fundació Catalana d’ELA, l’empresari calellenc Enric Maria Valls, va agrair divendres passat que l'empresa municipal Gestvia pensés en ells a l’hora de fer la distribució del 0’7% del seu pressupost. Va explicar que els 3 mil 750 euros de la donació permetran adquirir material que millorarà la qualitat de vida dels malalts d'esclerosi lateral amiotròfica. Són eines i mecanismes que els permeten comunicar-se. "Per exemple ratolins especials o, fins i tot, xips que s'implanten al front i que es connecten a l'ordinador a través d'un receptor”, va dir Valls.

Amb aquesta donació o la que la primavera passada va fer personalment Pep Guardiola en nom del primer equip del Barça, la Fundació d’ELA ha fet un pas endavant, en termes de sensibilització i en l’àmbit assistencial. Ara, s’endinsa en la investigació de la mà del grup de recerca en Neuropatologia de Bellvitge, liderat per Isidre Ferrer. Arrenquen amb un projecte que preveuen sentarà les bases de futures investigacions, i ho fan amb un pressupost de 100.000 euros.

Aquest esperit incansable per oferir una millor qualitat de vida als malalts d’ELA ha estat clau per Gestvia a l’hora de distribuir les aportacions del seu 0’7%. També es faran donacions a Càritas Calella i a una associació de cooperació al desenvolupament amb Perú.