dilluns, 2 d’agost del 2010

Projecte Impuls a Calella

L’Ajuntament de Calella ha donat feina a 38 persones aturades gràcies a la subvenció rebuda del Projecte ‘Impuls-Treball” del Servei d’Ocupació de Catalunya i el cofinançament del Fons Social Europeu”. Una iniciativa dissenyada pel Departament de Treball amb l’objectiu de fomentar l’ocupació, especialment entre col·lectius directament afectats per la crisi econòmica.
Calella desenvoluparà 7 projectes vinculats a la rehabilitació d’edificis, a l’eficiència energètica, i a les TIC: les tecnologies de la informació i la comunicació.

La convocatòria extraordinària dels Plans Ocupacionals ha permès a l’Ajuntament de Calella destinar els 281 mil euros rebuts a la contractació i formació de 38 persones. Aturades i inscrites, com a mínim, durant 6 mesos al Servei d’Ocupació de Catalunya.

Treballaran, durant sis mesos, l’equivalent a un 70% de la jornada laboral. El gruix més important de personal es destinarà a la rehabilitació i millora dels equipaments culturals públics. Comptarà amb 25 treballadors que ja fa dies que feinegen a la Fàbrica Llobet-Guri. La regidora de Promoció Econòmica Ajuntament de Calella, Loida Serrano, ha destacat als micròfons de Ràdio Calella que ara s'està pintant la sala de columnes, s’està refent alguns vestidors de finestres, s’està posant nou enllumenat en espais de pas com passadissos amb enllumenat que s’apaga al passar. Serrano també afegeix que s’estan fent uns nous lavabos a l’espai jove, i aquestes són les actuacions que es fan a la Fàbrica. Hi ha actuacions previstes a la capella, tema d’enllumenat, a la biblioteca, tema de refer algunes teules i alguns equipaments de la biblioteca.

La diversitat dels treballs ha permès ocupar persones de perfils i professions diferents: des de paletes, electricistes, passant per pintors, fusters o personal auxiliar. L’altre gran àmbit d’actuació: el que fa referència al medi ambient i la sostenibillitat i que permetrà, entre altres, implantar sistemes de reg eficients a parcs i zones verdes.

Gràcies al Programa Impuls, el Museu Arxiu Municipal ‘Josep Maria Codina i Bagué’ ha pogut iniciar el procés de digitalització del seu fons fotogràfic. Projecte inclòs en l’àmbit de les noves tecnologies, pel qual s’han contractat quatre persones més que desenvoluparan també els serveis de l’administració electrònica a Calella i promouran la telematització dels serveis municipals”.