dijous, 26 d’agost del 2010

Passeig renovat

Els calellencs podem gaudir ja d'un nou espai remodelat: el passeig dels Eucaliptus. de Passeig a la ciutat. Es una zona d'esbarjo i relaxació a tocar de la via del tren, on hi donen ombra i olor uns grans arbres medicinals. Per refer el passeig s'ha seguit la idea original i s'hi han plantat herbes medicinals i aromàtiques, a més de diferents espais de descans i un per a animals domèstics.

El regidor d'Urbanisme de Calella, Josep Torres, ha explicat que a nivell general el passeig dels Eucaliptus està acabat, però falten detalls i serrells per polir l'obra com ara les papereres i posar posar un dispensador de bossetes a l'espai tancat per a gossos.

Per tant el Passeig dels Eucaliptus es pot donar per enllestit, i segons Josep Torres, les primeres opinions dels calellencs són positives. El regidor ho considera una obra humil, però amb característiques que el fan diferent i que li han donat un toc que ajuda a tenir diferents espais de convivència dins un mateix indret. Aixi trobem l'espai tancat dels gossos, el primer que es fa a Calella, on els propietaris poden deslligar-los. Després "encara ha agafat més embranzida la zona de gronxadors per a la mainada".

Destaca també el toc filosòfic del passeig, dissenyat amb la idea de ser un espai medicinal , tal com va ser ideal l'any 1932 per Francesc Carbonell, un regidor socialista que hi va plantar eucaliptus per aconseguir la millora de la salut amb la medecina natural. Un valor que s'ha conservat. Torres ha apuntat que a més a més dels eucaliptus s'han plantat til·lers, cirerers i camamilla.

Josep Torres ha comentat que és un Passeig on realment no hi ha mobiliari delicat que es pugui malmetre per actes bandàlics. Tot i això, demana respecte envers les plantes medicinals que hi ha plantades.