dimecres, 18 d’agost del 2010

Solidaritat Catalana a Calella

Crida a tots els calellencs interessats en sumar-se al projecte polític de Solidaritat Catalana. El partit liderat per Joan Laporta, Uriel Bertran i Alfons López Tena vol establir-se a la ciutat creant una comissió local que doni suport a la formació de cara a la seva participació en les eleccions al Parlament de Catalunya d’aquesta tardor.

El calellenc Josep Busquets és qui està duent a terme aquest moviment. Ha convocat una trobada, aquest divendres a les 7 del vespre a la plaça de l’Ajuntament, per informar del projecte de país que vol impulsar Solidaritat Catalana amb l’objectiu d’ampliar-ne les bases. “Nosaltres defensem que l’únic camí vàlid i viable és la independència. I a partir d’aquí tenim una única ideologia: aconseguir declarar la independència de forma unilateral en el cas d’aconseguir la majoria absoluta en el Parlament de Catalunya. I posteriorment convocar un referèndum per refrendar la decisió”, ha assenyalat Busquets.

Busquets evita encasellar Solidaritat Catalana com un partit de dretes, d’esquerres o de centre. Diu que la independència de Catalunya acabarà amb l’actual sistema de priorització de les accions polítiques que defineix els partits; sobretot perquè no hi haurà els importants condicionants econòmics derivats de l’expoli fiscal que pateix el país.

També ha volgut marcar distàncies amb altres formacions i moviments independentistes. Sobretot amb Esquerra Republicana de Catalunya i Reagrupament, el partit de Joan Carretero amb qui s’havia especulat que podrien concórrer conjuntament a les eleccions. “La gran diferència de Solidaritat Catalana respecte a d’altres forces polítiques és que és un moviment de base democràtic. Tothom en el seu moment tindrà el dret a escollir quins són els líders que volen que els representin”, ha apuntat Busquets.

Sistema d’elecció de candidats per sufragi universal obert a tots els militans. A nivell local, Solidaritat Catalana no preveu pel moment constituir-se com a partit polític a Calella.