dilluns, 9 d’agost del 2010

Nou edifici abandonat a Calella

Nou cas d’edifici abandonat que provoca problemes d’inseguretat i salubritat als veïns. L’Ajuntament de Calella té damunt la taula un cas similar al de l’antic Hotel Corona, tot i que sense ocupes, que es va solucionar a finals de juliol després que el consistori pressionés al seu propietari i aquest finalment en tapiés portes i finestres per impendir-ne l’accés.


A Calella hi ha un nou edifici abandonat que provoca problemes als veïns més propers. Problemes bàsicament de salubritat tot i que també de seguretat. Es tracta d’una casa que hi ha al xamfrà entre el carrer Cervantes i el Passatge Jaume Salvador, en plena plaça Catalunya. Vidres trencats a punt de caure al carrer i problemàtica encara més greu de portes cap endins. El grup municipal de CiU alerta que centenars de coloms hi han fet niu i que això representa un greu problema de salubritat. Tant per l’olor com per la pròpia brutícia dels seus excrements que impedeix als veïns, fins i tot, obrir les finestres de casa seva o estendre la roba. Un dels veïns afectats és en Josep Antoni Couso. Ell mateix ha explicat davant els micròfons de Ràdio Calella que aquest és un problema que s'arrossega des de fa almenys 10 anys i que la situació ja és insuportable.

Molt a prop d'aquest edifici abandonat hi ha una fruiteria. Els seus propietaris i clients també han de patir les olors provocades pels excrements dels coloms. Segons sembla l’estat d’abandonament està causat pel litigi que mantenen els seus tres propietaris.

CiU recorda, davant d’això, que segons la Llei d’Urbanisme els propietaris han de mantenir en bones condicions els immobles i que, en cas de desistiment de funcions, l’alcalde té potestat d’obligar a fer les accions de conservació necessàries. En aquest sentit, els convergents s’han adreçat a l’alcalde per conèixer s’hi s’ha fet alguna actuació per garantir la seguretat i la qualitat de vida dels ciutadans.