dijous, 12 d’agost del 2010

Calella persegueix l'incivisme

L’Ordenança de Convivència i Civisme s’està aplicant amb fermesa a Calella. A la platja, als carrers del nucli urbà, de dia i de nit. Va entrar en vigor el mes d’abril, però la veritable prova de foc la passa aquest estiu. Quan la població arriba a duplicar-se i hi ha més probabilitats que es produeixin actituds incíviques o pràctiques il·legals. Amb tot, la Regidoria de Governació constata que la situació està ‘força controlada’ i ho atribueix a aquest nou instrument regulador de què es disposa.

L’aplicació de l’ordenança de convivència a les platges de Calella n’està reduint les pràctiques il·legals. La Policia Local està denunciant les persones que fan venda ambulant i les que ofereixen massatges als banyistes. Però la normativa permet als agents anar més enllà. Segons ha reconegut el regidor de Governació, Jaume Palet, l'ordenança els permet anar més enllà. "Requisem els materials que fan servir pels massatges, els bolsos o les ulleres que venen els ambulants; o també els traiem els diners que després es guarden en un compte corrent fins que el jutge determini què s’ha de fer", ha indicat el regidor.

Amb l’aplicació de la normativa, la platja de Calella està més ‘neta’ d’aquest tipus d’activitats il·legals que les d’altres poblacions. També són positius els resultats que s’estan obtenint en altres àmbits. Per exemple en l'erradicació de les actituds incíviques a l’entorn de sectors d’oci nocturn. El regidor de Governació ha explicat que s'ha sancionat "la gent que fa les necessitats al carrer o també als que fan aldarulls i als cotxes que porten la música molt alta. Tot l’àmbit d’oci nocturn que pot alterar el descans dels veïns l’estem aplicant i està funcionant força bé".

Les accions han de contribuir a millorar la imatge de la ciutat i complir l’anomenat Pacte Local de Turisme, que garanteix la sostenibilitat de l’activitat turística a Calella.