dimarts, 31 d’agost del 2010

Tancat per Diada

L'Associació de Comerciants de Calella ha preguntat a l'Ajuntament quina intenció té de cara a l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya i dia d'obligat tancament segons la legislació catalana actual.

L'entitat vol saber si la regidoria de comerç permetrà que els comerços puguin estar oberts o no. Per això, i en aquest sentit, el 21 de juliol va enviar una carta de la qual fins ara no han rebut resposta oficial.

I és que la Diada aquest any cau en dissabte igual que el passat 1 de maig; dia en què els comerços van poder obrir de 8 del matí a 2 del migdia després de les negociacions entre l'Ajuntament de Calella i la Generalitat, a instàncies de l'Associació de comerciants.

Ara els botiguers calellencs no han expressat cap postura sobre la seva preferència d'obrir o tancar el dia 11, segons ha indicat la seva vicepresidenta Montse Cordón.

La regidora de Comerç Maria Carme Campà ha indicat que no serà possible l'obertura dels comerços durant la Diada, ja que el mercat setmanal s'ha traslladat de dissabte a divendres i per tant l'excepcionalitat no serà possible. Campà ha manifestat "que els mercaders estan d'acord, tots els marxants no" ja que n'hi ha que van els divendres a d'altres mercats.

A nivell general, la llei de la Generalitat fixa que aquest dissabte dia 11 de setembre les botigues no poden estar obertes.