dimecres, 25 d’agost del 2010

Els ajuts de Càritas

Durant l’estiu, baixen les demandes d’ajuda a Càritas Calella. Un parèntesi de poc més d’un mes que es tanca a partir de la segona quinzena del mes d’agost, quan es prepara el retorn a la ‘normalitat’. Augmentarà el nombre de persones que s’adrecen a Càritas perquè no poden cobrir les necessitats bàsiques, d’aliments o roba. Una xifra d’usuaris que va créixer notablement amb la crisi econòmica i que veritablement va desbordar l’entitat.

Càritas també és conscient que amb el final de l’estiu pujaran les demandes al menjador social de Poblenou, un projecte en el qual hi col.labora i que impulsa la Parròquia de Sant Joan Baptista. Per això, fa una crida per captar nous padrins.

La persistència de la crisi econòmica i l’augment de la població que necessita ajuda per sobreviure són el motiu pel qual lluitar per consolidar el projecte de menjador social de Poblenou, a Pineda de Mar, segons ha indicat Júlia Liquete, portaveu de Càritas Calella. S’ofereix dinar i sopar a aquells que no tenen ni per menjar, gràcies a col.laboracions desinteressades. Després de l’estiu, es preveu un augment de la demanda.

Liquete recorda que “al febrer vam fer l’any dels dinars, ara ja fa mig any dels sopars... i esperem que si la cosa funciona es puguin mantenir".

Ara a l’estiu va baixar una mica el número d’usuaris però amb la tardor tes preveu que el nombre d'usuaris sigui el d'abans d'aquesta temporada de calor.

Perquè funcioni, el menjador social de Poblenou necessita tenir més padrins: col.laboradors disposats a assumir la despesa d’un menjar diari. Per ser-ho només cal fer una aportació al compte bancari que s’ha obert a Caixa Laietana.

D’igual manera, Càritas Calella també espera, de cara a setembre, que torni als nivells normals el nombre de demandes d’altres tipus d’ajuda bàsica: “les demandes de l’agost sempre baixen. Hi ha la possibilitat de feina, encara que sigui curta, i hi ha la diàspora que fan les persones del nord d’Àfrica, d’origen àrab i marroquí, de marcar a descansar els dies de vacances per reunir-se amb la família. I siguent aquest any el Ramadà, amb més motiu”-ha apuntat Liquete.

Càritas Parroquial de Calella té, a la seva seu, un dispensari d’aliments i productes tals com roba o mantes. S’hi adrecen les persones que deriven els Serveis Socials, un col.lectiu per tant ja estudiat i al que es fa un seguiment, però també els espontanis i la gent de pas.