divendres, 6 d’agost del 2010

L'alcalde, convençut amb l'hospital

L’alcalde de Calella no necessita cap paper oficial per seguir assegurant que el futur hospital comarcal es construirà a la ciutat. N’està convençut perquè tot el procés que s’ha fet fins ara va en aquesta direcció i perquè la consellera Marina Geli així ho ha declarat en diverses ocasions. Josep Maria Juhé no atendrà la petició del grup municipal de CiU que l’havia instat a aconseguir un escrit de confirmació. L’alcalde lamenta que el grup de l’oposició a l’Ajuntament de Calella posi en dubte els avenços fets en aquest important projecte de ciutat. A més, ha tornat a qüestionar la viabilitat dels terrenys on els convergents proposen aixecar l’hospital.

Josep Maria Juhé vol tancar el debat de la ubicació del futur hospital comarcal. Afirma que no hi ha motius per dubtar de la decisió de construir-lo a Calella perquè, diu, és l’opció defensada tant a nivell polític com tècnic. Per Juhé no cal demanar-ne la confirmació per escrit al Departament de Salut de la Generalitat, tal i com se li havia requerit des de Convergència i Unió. L'alcalde calellenc ha dit textualment que “jo avui no necessito explicar res més que això. Tot el treball que s’ha fet ha portat a què constem al mapa hospitalari de Catalunya. Tinc prou confiança amb la consellera Marina Geli com amb tots els serveis tècnics i professionals que han treballat el tema per estar convençut que l’hospital nou es farà a Calella”.

L’alcalde assegura que els millors terrenys per obtenir el solar de 40 mil metres quadrats que s’han de cedir a la Generalitat perquè construeixi l’hospital són els del sector dret de Capaspre. Repta a Convergència a demostrar el contrari: a provar que el sector reservat per al desenvolupament industrial és l’emplaçament idoni: “que em demostrin que fer un hospital nou a la zona que ells proposen generarà economia per la ciutat de Calella. I la segona pregunta que els faria és com una àrea que és muntanyosa com el sud-6(2), que és una àrea industrial on només hi ha 40 mil metres quadrats de sòl per edificar perquè la resta són cessions per zones verdes o vials, com lograran que l’Ajuntament adquireixi aquest terreny?”.

L’alcalde no entén perquè CiU vol mantenir obert el debat a l’entorn de la ubicació de l’hospital i torni a sembrar l’ombra del dubte en aquesta qüestió, posant-hi més entrebancs dels que ja hi ha hagut. Alguns, ha recordat, propiciats precisament per Convergència i Unió i que sí van posar en perill la construcció de l’hospital a Calella: “des d’un bon inici hi va haver una proposta de CiU al Parlament de Catalunya dient que s’havia de fer un hospital lleuger i no un de nou. A mi em va trucar l’alcaldessa de Malgrat de Mar perquè la seva regidora de l’oposició de CiU li havia dit que això s’aprovaria al Parlament i quedaria oberta la possibilitat que anés a Malgrat de Mar. I l’alcaldessa va tenir la delicadesa de parlar-me a mi com alcalde perquè sabia que l’Ajuntament de Calella hi estava al darrera per dir-me el que li havia dit la regidora de l’Hospital. Però que si li deia que això estava encarrilat per Calella el deixava mort. I efectivament el va deixar mort”.

L’alcalde ha indicat que hi ha un Pla Funcional del futur hospital i que la Salut l’ha inclòs al Mapa Hospitalari de Catalunya on es detallen les inversions a fer de cara als propers anys.