dimarts, 17 d’agost del 2010

Nits d'Estiu a Calella

Lucky Guri torna aquest dijous a Calella per actuar en el cicle Nits d’Estiu. El pianista més carismàtic del país visitarà la seva ciutat natal per oferir un concert al pati del Museu Arxiu Municipal Josep Maria Codina i Bagué. Hi presentarà l’espectacle de jazz que ha titulat "Deixa’t seduir”, amb el qual ha tornat al piano recuperat d’una greu malaltia que el va apartar momentàniament dels escenaris.

Lucky Guri és un mestre de la improvisació, amb una capacitat i virtuosisme inclassificable. A la Cova del Drac de Barcelona va tenir l’oportunitat de tocar amb els millors artistes mundials del moment. Va participar en nombrosos festivals nacionals i internacionals i el pas per programes de televisió catalans van fer créixer la seva popularitat fins al punt més àlgid. Toca dijous a Calella, a partir de les 21:00h. Les entrades es posen a la venda al preu de 5 euros.

L’endemà divendres, les Nits d’Estiu parlaran de cinema. Foto-Film Calella ha preparat una selecció dels curtmetratges participants al Festimatge d’aquest 2010. Una mostra variada que es podrà visionar, també, al pati del Museu Arxiu Municipal a partir de les 22:30h.

S’hi projectarà el film Montseny: Reserva de la biosfera de Martí Arañó Oller i El borracho, el curt amateur de Pere G. Ejby amb el que va guanyar el Premi Ciutat de Calella. També entre la selecció hi ha Ona el treball de Pau Camarasa al qual el jurat del Festimatge va atorgar el Premi especial tema Mar. Seguidament la crònica visual del Challenge Costa de Barcelona-Maresme elaborada, en format curt, pel calellenc Josep Maria Torrent. Un film de 16 minuts que també figurava entre els teballs seleccions. La projecció s’acabarà amb El momento justo, de Gonzalo Visedo i Hugo Serra. Un curt que narra el retrobament de dos antics companys d’escola i que protagonitzen Dani Mateo, Elena Ballesteros i Dario Paso.

Al Festimatge, El momento justo va sumar dos reconeixements més a la llarga llista de premis que ha obtingut en els certamens als quals ha participat. A Calella va rebre una menció del jurat al conjunt d’intèrprets i va fer-se amb el premi de votació popular.