dimecres, 11 d’agost del 2010

L'Ajuntament de Calella sí actua a l'edifici de la Plaça Catalunya

L'Ajuntament de Calella ha estat sensible des d'un primer moment amb la situació que pateixen els veïns que viuen a prop d'un edifici abandonat de la Plaça Catalunya. Així de contundent s'ha expressat l'alcalde de la ciutat. Josep Maria Juhé respon d'aquesta manera les queixes dels veïns davant uns problemes de salubritat i seguretat que ja fa temps que pateixen tot i que ara han sortit a la llum pública al fer-se ressò el grup municipal de CiU.

Concretament, Josep Maria Juhé ha explicat que s'han fet diversos requeriments demanant als propietaris, que són tots membres d'una mateixa família, que netegin i mantinguin en condicions òptimes l'edifici. Davant situacions d'aquest tipus el consistori ha de fer, segons Juhé, de mediador i convèncer els propietaris que el millor per a tots és que l'immoble estigui ben conservat i no generi problemes als veïns. Ara però, s'intentarà anar més enllà i es buscarà algun resquici legal que permeti la via executiva, és a dir, sancionadora.

Tot i això, l'alcalde de Calella reconeix que és una situació molt complicada ja que per actuar de manera subsidiària s'ha obrir un procés legal molt llarg en què seria necessari un informe sanitari demostrant el perjudici per als veïns. A més, la tècnica de Salut de l'Ajuntament, per accedir a l'immoble, ha de demanar un permís judicial. Un permís que es podria denegar si el jutge considera que no hi ha problemes de salubritat.

Josep Maria Juhé comprèn la situació que pateixen els veïns però també recorda que una altra mesura de pressió seria que de manera privada els afectats presentessin una denúncia contra els propietaris de l'immoble. De fet, en alguna altra ocasió ciutadans de Calella afectats per situacions similars han decidit defensar els seus drets davant els tribunals sense demanar la intermediació de l'Ajuntament.