dimecres, 11 d’agost del 2010

Calella no prohibirà el nudisme ni anar sense samarreta

L’Ajuntament de Calella no considera necessari modificar l’actual Ordenança de Convivència per regular les situacions o espais en què es pot practicar la nuesa, total o parcial.

L’equip de govern, format per PSC i ERC, entén que, ara per ara, aquest no és un tema que preocupi a la ciutadania. No obstant això, en les darreres setmanes la Policia Local ha rebut algunes queixes de banyistes molestos per la presència de nudistes al sector de la Platja de Garbí més pròxima a les Roques. No és un dels trams de sorra on tradicionalment s’hi practiqui la nuesa, com sí es fa en zones més properes a Sant Pol de Mar. El regidor de Governació de Calella, Jaume Palet, ha destacat que "no es poden prohibir que una persona vagi nua a la platja, perquè no està regulat, però la Policia Local recomana que vagin a les platges on es fa nudisme".

Si augmentés la pràctica de la nuesa en aquesta sector i es comencessin a rebre queixes dels altres usuaris, el govern local diu que llavors es plantejaria catalogar una platja nudista a Calella. En cap cas, però, modificaria l’actual ordenança per prohibir explícitament anar sense samarreta pel carrer o en els edificis públics, com sí s’ha fet a la població tarragonina de Salou.

Per la seva banda, els calellencs diuen que passejar-se pel carrer en banyador o mostrant el tors nu és una falta de respecte cap als altres, tot i ser una estampa molt habitual de l’estiu calellenc. Altra cosa són els espais privats. Bars i restaurants, o fins i tot comerços. En aquest cas, els propietaris poden decidir si els deixen entrar o no.