dimecres, 4 d’agost del 2010

Compromís per escrit

Convergència i Unió de Calella vol que el Departament de Salut de la Generalitat es comprometi formalment i per escrit a construir el futur hospital comarcal a la ciutat. Per això, CiU s’ha adreçat a l’alcalde, el socialista Josep Maria Juhé, per demanar-li que aconsegueixi un document oficial de Salut on consti que Calella és l’emplaçament escollit per ubicar la infraestructura sanitària.

No és la primera vegada que els convergents calellencs sol·liciten que el compromís verbal de la consellera Marina Geli es reculli també per escrit. Des de l’executiu local s’assegura que no és necessari cap paper perquè tant la Generalitat com l’Ajuntament treballen amb la certesa que Calella és l’única opció.


La proximitat de les eleccions al Parlament de Catalunya fa indispensable disposar d’un document que garanteixi que el segon hospital comarcal Alt Maresme-La Selva es construirà a Calella. Un paper oficial que reflecteixi el compromís polític de l’actual sobre la ubicació de l’equipament que, per Convergència i Unió, “l’alcalde Juhé té l’obligació i el deure d’aconseguir”. Els convergents neguen que el document només es pugui signar quan l’Ajuntament hagi fet la cessió dels terrenys, que és el que argumenta el govern local:

La regidora de CiU, Montserrat Candini, ha destacat que “senzillament sabent que aquell municipi ja té disponibilitat de terrenys ja sigui en la ubicació inicial prevista pel govern municipal ja sigui en altres possibilitat que puguin sorgir, i en el cas de Calella tenim la sort que tenim aquesta disponibilitat, no hi ha d’haver cap problema ni cap dificultat per tenir aquest document important”.

Convergència i Unió ha emplaçat el govern de Calella a presentar en 24 hores el Pla funcional del futur hospital on l’alcalde ha assegurat que consta la ubicació de l’equipament. Opció que no perillaria en cas que, després de les eleccions catalans, CiU arribés al govern de la Generalitat.

CiU de Calella espera que l’hospital arribi a la ciutat, tot i insistir que l’operació urbanística aprovada en el darrer ple a partir de la qual s’apunta uns terrenys de la part alta de la riera Capaspre com a ubicació ho posa ‘en greu perill’. El principal partit de l’oposició a l’Ajuntament de Calella té una alternativa més viable. Aixecar l’hospital en una zona propera a l’enllaç amb l’autopista que el planejament reserva per al sector industrial.