dijous, 5 d’agost del 2010

Tenir o no obres a l’estiu

Convergència i Unió de Calella acusa el govern local -PSC i ERC- de manca de sensibilitat amb els negocis que hi ha als carrers afectats per les obres del Pla Zapatero. Assegura taxativament que la convocatòria del Ministeri d’Administracions Públiques possibilita demanar una pròrroga del termini d’acabament de les obres i amb ella no haver d’actuar durant l’estiu. Fa uns mesos, CiU va explicar que Roses era un dels ajuntaments a qui s’havia concedit la moratòria, però l’equip de govern ho va desmentir. En l’últim ple, Convergència va reproduir una entrevista radiofònica a l’alcaldessa de la població empordanesa per provar-ho.

Continua l’estira i arronsa entre el govern de Calella i el principal grup de l’oposició sobre el Pla Zapatero i si permet demanar una moratòria en l’acabament de les inversions finançades per no afectar l’activitat turística. El tema va tornar a sortir en l’últim ple quan Convergència i Unió va reproduir unes declaracions de l’alcaldessa de Roses en què deia “haver demanat la pròrroga”.

Segons la portaveu convergent Montserrat Candini, "l’alcaldessa va acabar confirmant amb la seva pròpia veu que les moratòries es poden donar en aquells municipis turístics que prèviament ja tinguessin, abans del Pla Zapatero, una ordenança en la qual es prohibeixi fer obres durant l’estiu. Això era una condició importantíssima davant el Ministeri, i per tant ens donava la raó en el que nosaltres novament tornem a reivindicar”.

La prova no va fer canviar d’opinió l’alcalde de Calella, que va explicar haver conversat telefònicament amb la seva homòloga de Roses i que ella li va dir no haver demanat la pròrroga.

Per al Pla Zapatero de l’any passat, aquesta moratòria, segons els convergents, hagués beneficiat als comerciants i restauradors del carrer Jovara; i enguany als de Bruguera i Sant Joan. Candini demana que es tingui cura amb totes les empreses però especialment les que s’ubiquen en punts estratègics i neuràlgics per l’activitat econòmica de Calella.