divendres, 20 d’agost del 2010

Per l'accessibilitat de l'estació de tren

Al setembre començaran les obres d’instal·lació d’un ascensor a l’estació de Renfe de Calella. El projecte ha de garantir l’accessibilitat a l’andana central i comportarà la supressió d’una de les vies existents. L’actuació forma part del pla de millora de la xarxa ferroviària catalana en la que s’incriuen altres obres iniciades en les estacions, per exemple, de Mataró, i les previstes també a Pineda de Mar.

L’estació de tren de Calella estarà en obres a partir de finals del mes de setembre. S’ha posat data a l’inici del projecte de remodelació que han de fer accessible les instal·lacions, i especialment la connexió entre les dues andanes.

Veritables dificultats han de superar actualment les persones discapacitades o les que porten cotxet de nens per agafar un tren de les vies de l’andana central. Han de passar com poden per l’escala, graó a graó, si ho volen fer de forma segura. Sinó, no els queda altre remei que passar pel mig de les vies.

El projecte de remodelació de l’estació de Calella contempla la instal.lació d'un ascensor. L'alcalde de Calella ha explicat que això implicarà "l'eliminació d'una de les quatre vies que passen per Calella". D'aquesta manera es podrà eixamplar l'andana central.

El projecte suposarà una inversió total de pràcticament 2,4 milions d'euros. L’actuació forma part dels acords de millora de la xarxa ferroviària catalana de titularitat estatal que realitzaran el Ministeri de Foment, Adif (Administradora d'Infraestructures Ferroviàries) i la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre.