dimarts, 5 d’abril del 2011

Canvi de nom

La plaça de la Constitució passarà a denominar-se oficialment plaça de l'Ajuntament. Atenent la petició de la Plataforma Calella decideix Independència!, els grups municipals de Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya presentaran i aprovaran al ple d'aquest dijous una moció conjunta per fer efectiu el canvi de nom. Amb la proposta, els dos partits volen ser conseqüents amb un altre acord plenari: l'adoptat el passat 11 d'octubre de 2010 quan Calella es va declarar moralment exclosa de l'àmbit de la Constitució espanyola.

Els regidors de CiU i ERC són majoria dins el ple de l'Ajuntament de Calella i els seus vots són suficients perquè tiri endavant el canvi de nom de la plaça de la Constitució. El PSC, tot i haver assistit a una de les reunions convocades per la plataforma Calella decideix Independència! per consensuar la moció, finalment se n'ha desmarcat.

El portaveu del col·lectiu ha explicat que la moció recull el sentiment ciutadà perquè la plaça adopti el seu nom popular i no tingui una significació política amb la qual l'Ajuntament ja ha marcat distàncies. Xavier Ponsdomènech ha dit que “la gent no crec que es pregunti si la Constitució a la que fa referència la plaça és la del 1814 o l'actual. La gent entén que el ple de l'Ajuntament es va declarar moralment exclòs de la Constitució espanyola i la gent ho relaciona amb la plaça i volen aquest canvi de nom. Seria el més coherent”.

El canvi de nom és el primer dels acords que proposa la moció i el segon fa referència a reactivar la feina de la comissió d'estudi del nomenclàtor. La Plataforma considera que hi ha altres carrers i places susceptibles d'adoptar el seu nom popular o dels que seria oportú el canvi de denominació: “la plaça d'Espanya seria una, la plaça del Rei que és la plaça del Mercat en seria una altra, el carrer Sagnier. Hi ha diversos carrers i places que s'haurien d'estudiar, i en aquest cas sí que caldria fer una recollida de signatures”-ha manifestat Ponsdomènech.

El portaveu de la plataforma Calella decideix Independència! s'ha mostrat molt satisfet pel pas que es farà dijous i per la bona predisposició que han tingut els partits que faran que la seva proposta tiri endavant.