dilluns, 18 d’abril del 2011

Restriccions de so a les guinguetes

L'oferta musical de nit a les guinguetes de Calella va tenir un èxit rotund la passada temporada estiuenca. Aquest any, els adjudicataris dels bars de platja hauran de retallar la programació i també el nivell de so per no destorbar els veïns que viuen a primera línia de mar. L'Ajuntament els ha informat que hauran de restringir els concerts a divendres i dissabtes i que hauran d'instal·lar limitadors als altaveus dels aparells de so.

Els adjudicataris de les guinguetes de la platja de Calella hauran de rascar-se la butxaca i pagar els aproximadament 2.000 euros que costen els limitadors acústics que ara l'Ajuntament els obliga a instal·lar per garantir el compliment de la normativa local de sorolls, que fixa el màxim d'emissió en els 65 decibels. Mesura amb la qual es volen evitar les queixes, nombroses i reiterades, que els veïns dels edificis pròxims van traslladar la temporada d'estiu passada a la Policia Local. El que es va convertir en “un problema greu”, en paraules de l'alcalde. Josep Maria Juhé ha dit que “el cert és que les denúncies han estat no només en tres guinguetes, en aquestes s'ha accentuat i per això s'han aixecat actes al a policia, però tenim queixes de veïns de pràcticament totes les guinguetes. Excepte en una”.

L'oferta lúdica a la platja es va traduir, l'any passat, en la programació de concerts de música en directe i actuació de monologuistes que finalitzaven a les 12 de la nit i que van tenir un seguiment excepcional, descobrint així un nou ús del litoral calellenc. La restricció, aquest estiu, afectarà tots els guinguetaires per igual, cosa que ha motivat les crítiques del grup municipal de CiU, a l'oposició. El govern argumenta que la platja té un tractament únic i que no es poden fer diferències: “quan hi hagi el concurs de les noves concessions de les guinguetes llavors sí que pots discriminar les limitacions per zones. Ara no es pot aplicar perquè la gent que s'ha presentat al concurs ho ha fet amb unes condicions iguals per a tota la façana marítima”.

Segons la normativa, tots els aparells de so hauran d'estar dins el recinte de la guingueta i encarats a la platja.