divendres, 1 d’abril del 2011

Documental sobre Casamance

Demà 2 d'abril a 2/4 de 7 de la tarda, el Cinefòrum Calella presenta a la sala de l'Antic Ajuntament l'estrena d'un documental sobre joves immigrants del poble senegalès de Casamance que busquen una oportunitat a Europa.

L'acte està promogut per l'entitat Catalunya-Casamance.

Aquest projecte sorgeix d'un grup d'habitants senegalesos que volien contribuir en l'ajuda al seu país d'origen. La presidenta de l'associació APAC, Yolanda Gamell, ha destacat la labor educativa que es promou des de la seva organització i ha assegurat que el curtmetratge vol ensenyar a la regió senegalesa les condicions de vida que assoleixen els seus ciutadans quan arriben a terres catalanes.

Una altra finalitat present en el documental és fer una anàlisi sobre les futures expectatives dels joves i les motivacions que pateixen, per tal de comprendre les decisions que els duen a iniciar un canvi i a intentar complir un somni.

Després del pas, el responsable de Catalunya-Casamance Aliou Datta durà a terme un debat en el que podran participar els assistents a l'esdeveniment.